Indlæser
Bestil i dag ✔ Levering indenfor 1 - 5 dage
Fleksibel levering, dér hvor du ønsker ❤ Levering 1 - 5 hverdage

Henrik og Lille Grå

Tilføj til ønskeliste
Henrik og Lille Grå

- Af Henrik Nielsen & Line Margareta Iversen

Varen er på lager

Pris:   DKK 150,00
Prisen er inkl. moms


Det er ikke så sjældent, at der udgives en børnebog med traktorer, dem synes børn er rigtig spændende, men der er langt imellem børnebøgerne med en grå Ferguson som hovedperson. Men nu er den der! Henrik Nielsen har verdens største museum for Ferguson-traktorer. Derfor er det vel ikke så mærkeligt, at han også har en Ferguson-traktor, der både er til at tale med og kan køre helt af sig selv. Den hedder Lille Grå og er sammen med Henrik Nielsen hovedperson i en børnebog, der udgives 23. maj på syv sprog: Dansk, norsk, svensk, engelsk, tysk, fransk - og kinesisk.

Billederne er plukket ud af en film, som den tyske videojournalist Steffen Reeder lavede under et besøg på Danmarks Ferguson Museum, som ligger i Stourup mellem Horsens og Juelsminde.

”Steffen er traktor-entusiast og besøgte museet, da der var Ferguson-dage sidste år. Han spurgte, om han måtte komme igen sammen med sin familie og bo i telt her ved gården, og jeg sagde, at det måtte han da gerne, hvis han så ville lave en film om museet. Det var han helt med på, og det blev til filmen om mig og Lille Grå”, fortæller Henrik Nielsen om det han sammen med den nye bog synes er blevet en rigtig god historie, der er blevet rigtig godt modtaget af de børn – og voksne for den sags skyld – der har smugkigget.

Ud af filmen sprang ideen om en børnebog, og Henrik Nielsen kontaktede Line Margareta Iversen, landmandskone og børnebogsforfatter fra Gedved, for at spørge, om hun ville skrive teksten. Det ville hun gerne, og det er der kommet en fortælling ud af, som i ord og billeder beretter både om Ferguson-traktorens historie, om livet på landet, som det var engang - og noget om at holde på en hemmelighed.

”Da vi først var i gang, kunne vi jo lige så godt gå ud i hele verden. For Ferguson-fans findes overalt, og desuden er der rigtig mange bedstefædre, der gerne vil fortælle en god historie om gamle dage til deres børnebørn”, tror Henrik Nielsen, der har fået bøgerne på de syv sprog udgivet på Forlaget Motorploven.

”Bøgerne er blevet til i et glimrende dansk-tysk samarbejde. Fotografens hustru, Silke Heseler, har nemlig stået for opsætningen. Derudover har vi jo haft folk i gang med at oversætte til de seks andre sprog, så rigtig mange har hjulpet til med, at vi kan udgive bogen lige op til Ferguson-dage 2017”, fortæller Henrik Nielsen, der startede Danmarks Fergusonmuseum for 17 år siden. I dag kan han kalde sig verdens største af slagsen, efter at to engelske samlinger af den populære traktor er blevet solgt og spredt rundt om i verden.

_____________________________________________________________________________________________________________________________


Stort udvalg

Mange spændende bøger!

1 - 5 hverdage

PostNord eller GLS

Levering direkte fra forlaget

Ingen mellem forhandlere

Bøger udgivet fra et privat forlag

Kontakt os gerne >>
Ønskelister
Nyheder
Mejetærskeren i Danmark

Mejetærskeren i Danmark

DKK 398,00

Mere
Motorblues med H.P. Lange & Friends

Motorblues med H.P. Lange & Friends

DKK 120,00

Mere
Cuba – Castro, Che og masser af Classic Cars

Cuba – Castro, Che og masser af Classic Cars

DKK 200,00

Mere
Volvo 140

Volvo 140

DKK 398,00

Mere
Veterantraktorkalender 2018

Veterantraktorkalender 2018

DKK 100,00

Mere