Indlæser
Bestil i dag ✔ Levering indenfor 1 - 5 dage
Fleksibel levering, dér hvor du ønsker ❤ Levering 1 - 5 hverdage

Horsens-bilen GIDEON

Horsens-bilen GIDEON

- Af Morten Qvistgaard

Varen er på lager

Pris:   DKK 298,00
Prisen er inkl. moms


„Nu forbandes Automobilerne ikke længere af Befolkningen. – Alle er Begejstrede for de nye Fremskridt, der er opstaaet. – Begejstringen er næsten overvældende – i alt Fald for de Automobilister, der kan huske tilbage til 1905, hvor der overalt kun var Had og Uvilie mod Automobilerne, der blev betragtet som Rigmænds landsskadelige Legetøj; medens Automobilisterne selv kun blev betragtet som halvgale Ødelande eller Sportsidioter.” skrev et af datidens blade i 1915.

Fabrikant Rud. Kramper var en fremsynet industrimand, der forudså denne udvikling. Han besluttede sig derfor allerede i 1912 til at opbygge en bilfabrik i Horsens, der skulle producere biler af mærket ”Gideon”.

Bogen ”Horsens-bilen GIDEON” beskriver Rud. Krampers bileventyr samt Gideon bilernes anvendelse som personbiler, busser, lastbiler og brandbiler og er derfor med til at belyse bilismens udbredelse i det danske samfund. Bogen er samtidig et tidsbillede, der fortæller om en tid, der både var skeptisk overfor dette nye transportmiddel, men også de mange muligheder det skabte, for at lette dagligdagens ofte tunge slid.

Bogen indeholder en stor mængde arkivmateriale og er rigt illustreret med fotografier og tegninger der for størstedelens vedkommende aldrig tidligere har været offentliggjort.

Bogen henvender sig ikke kun til personer med interesse for de tidligste danske biler, men til alle med bare lidt historisk interesse eller interesse for dansk industri ligesom mennesker med interesse for gamle køretøjer i almindelighed vil finde bogen spændende. 

Bogen er skrevet i et forståeligt og spændende sprog, der gør at bogen henvender sig til alle, der vil læse om gamle biler. De mange billeder gør i sig selv bogen værd at beskæftige sig med.

Forfatteren bag bogen, ingeniør Morten Qvistgaard fra Brædstrup har veteranbiler og det store tekniske område som sit interesseområde. Denne interesse og kærlighed til gamle køretøjer fornægter sig ikke i forfatterens omhyggelige gennemgang af Horsens-virksomhedens produktion.

Mange husker måske endnu Gideon-brandbilerne, enten i deres oprindelige funktion – eller senere i udtjent stand som legetøj i en børnehave. For yngre generationer er den nye bog et stykke spændende kulturhistorie fra en tid der var – en tid hvor dansk industri, forsvar, brandvæsen, postvæsen og andre kunne bruge danske produkter.

Horsens-bilen GIDEON er udgivet i et samarbejde mellem forfatteren og Industrimuseet i Horsens.

_____________________________________________________________________________________________________________________________


Stort udvalg

Mange spændende bøger!

1 - 5 hverdage

PostNord eller GLS

Levering direkte fra forlaget

Ingen mellem forhandlere

Forlag siden 1999
Kontakt os gerne >>
Nyheder
Forladte Traktorer og Entreprenørmaskiner

Forladte Traktorer og Entreprenørmaskiner

DKK 298,00

Mere
Veteran kalender 2021

Veteran kalender 2021

DKK 100,00

Mere
DETEKTORHOBBY – Kulturarven vi deler med hinanden

DETEKTORHOBBY – Kulturarven vi deler med hinanden

DKK 298,00

Mere