Indlæser
Bestil i dag ✔ Levering indenfor 1 - 5 dage
Fleksibel levering, dér hvor du ønsker ❤ Levering 1 - 5 hverdage

Nimbus-skrøner

Nimbus-skrøner

- Af Allan Kløve Nyborg

Varen er ikke på lager

Pris:   DKK 298,00
Prisen er inkl. moms


Mange vil jo nok mene, at emnet Nimbus-motorcykler er blevet tilstrækkeligt beskrevet allerede. Men der dukker fortsat ting op, som ikke har været almindeligt kendt tidligere. Blandt andet er det blevet muligt at studere arkiver og samlinger, som hidtil har været lukket land.

Denne nye bog kæder de kendte ting sammen med mindre kendte og tidligere ukendte historiske oplysninger. Bogen prøver – blandt andet i kapitlet om udviklingsprojekter -  at aflive nogle af de sejlivede ”myter” som eksisterer på det område.

Forfatteren har besøgt diverse arkiver, men det vigtigste er, at han har nået at interviewe en lang række personer med særlig tilknytning til Nimbus motorcyklen.

Alderen på en del af disse mennesker, gør at det er i ”sidste time”, at de er blevet bedt om at fortælle det de ved. Det er forbavsende, hvor mange detaljer som disse personer kan huske, for det må jo ikke glemmes, at det er begivenheder som fandt sted for 50 – 65 år siden. Ja - for nogens vedkommende er det endnu længere siden. Det er øjenvidneberetninger af hidtil uset kaliber.

Disse menneskers oplysninger kædes med forfatterens kendte omhu sammen med den allerede kendte Nimbus-historie.

Iblandt de interviewede personer finder vi f.eks. motorkøreren Jens Nielsen fra Silkeborg, som lige før og efter Anden Verdenskrig kæmpede om førstepladserne imod en anden kendt Nimbus-kører: Joseph Koch.

Vi møder også Karen Fisker Knudsen, datteren af Nimbussens fader P.A. Fisker, samt hans barnebarn Jens Fisker.

Eller vi hører hvordan to unge danskere var hyret af ”Riffelsyndikatet” til at demonstrere en Nimbus med sidevogn og 8mm Madsen Rekylgevær for den kinesiske hær i 1937.

_____________________________________________________________________________________________________________________________


Stort udvalg

Mange spændende bøger!

1 - 5 hverdage

PostNord eller GLS

Levering direkte fra forlaget

Ingen mellem forhandlere

Forlag siden 1999
Kontakt os gerne >>
Nyheder
Forladte Traktorer og Entreprenørmaskiner

Forladte Traktorer og Entreprenørmaskiner

DKK 298,00

Mere
Veteran kalender 2021

Veteran kalender 2021

DKK 100,00

Mere
DETEKTORHOBBY – Kulturarven vi deler med hinanden

DETEKTORHOBBY – Kulturarven vi deler med hinanden

DKK 298,00

Mere