Indlæser
Bestil i dag ✔ Levering indenfor 1 - 5 dage
Fleksibel levering, dér hvor du ønsker ❤ Levering 1 - 5 hverdage

BUKH - den danske traktor

BUKH - den danske traktor

- Af Jørgen Kjær

Varen er ikke på lager

Pris:   DKK 298,00
Prisen er inkl. moms


Produktionsperioden af traktoren fra Kalundborg blev kun af forholdsvis kort varighed, men satte sig spor helt op til i dag. Traktoren blev symbolet på dansk traktorproduktion og blev et af flagskibene i dansk landbrugsmaskinproduktion. Alle der har haft den mindste tilknytning til landbruget kender de røde og gule traktorer fra Kalundborg, og i veterantraktorkredse har traktoren efterhånden opnået den opmærksomhed og popularitet den fortjener. En veterantraktorsamling bør i dag indeholde mindst en Bukh-traktor.

Der har ikke tidligere været skrevet ret meget om traktorens historie - dens baggrund, produktion og hvorfor produktionen hørte op. Derimod har der været mange myter om baggrunden, prototyperne, tandemtraktorerne, den store model 906 og hvorfor produktionen ophørte. I den nye bog søger forfatteren at gå bag om disse myter og komme så tæt på sandheden som overhovedet muligt. Bogen baserer sig på dokumenteret kildemateriale og viser og fortæller mange ikke tidligere kendte kendsgerninger om udviklingen og produktionen af traktoren.

Bogen bygger på mange ikke tidligere kendte kilder og personer helt tæt på udviklingen og produktionen. Fabrikkens tidligere chefer og medarbejdere har bidraget velvilligt til bogen. Udover de mange skriftlige kilder byder bogen på hundredvis af ikke tidligere offentliggjorte fotos fra især fabrikkens arkiv og privates gemmer – heraf mange i farver. Endvidere gengiver bogen en stor del af fabrikkens salgsmateriale. Vi får nu sat tal på hvor mange traktorer der blev lavet, hvor mange tandemtraktorer der blev fremstillet og løst mysteriet om hvorfor 906 blev bygget og hvor mange der blev lavet. Vi får forklaringen om hvorfor produktionen ophørte.

Og så er der selvfølgelig en hel række nye dugfriske billeder fra sommerens arrangementer hvor Bukh har deltaget. En næsten komplet samling af alle brochurer over Bukh-traktoren er naturligvis også at finde i bogen, der ikke kun henvender sig veterantraktorentusiaster men lige så meget til historisk interesserede.

Bogen om den danske Bukh-traktor, der er skrevet af forfatteren Jørgen Kjær er netop udkommet. Bogen er på 304 sider på glittet papir og med fast omslag som forlagets forrige bog om Fordson.

_____________________________________________________________________________________________________________________________


Stort udvalg

Mange spændende bøger!

1 - 5 hverdage

PostNord eller GLS

Levering direkte fra forlaget

Ingen mellem forhandlere

Forlag siden 1999
Kontakt os gerne >>
Nyheder
Forladte Traktorer og Entreprenørmaskiner

Forladte Traktorer og Entreprenørmaskiner

DKK 298,00

Mere
Veteran kalender 2021

Veteran kalender 2021

DKK 100,00

Mere
DETEKTORHOBBY – Kulturarven vi deler med hinanden

DETEKTORHOBBY – Kulturarven vi deler med hinanden

DKK 298,00

Mere