Indlæser
Bestil i dag ✔ Levering indenfor 1 - 5 dage
Fleksibel levering, dér hvor du ønsker ❤ Levering 1 - 5 hverdage

Vi fik traktor

Vi fik traktor

- Af Poul Bildsøe Hansen

Varen er på lager

Pris:   DKK 298,00
Prisen er inkl. moms


Den 21 april 2005 kan Poul Bildsøe Hansen fejre sine første 91 år med minderne om masser af oplevelser.

Født i 1914 på Fanø i en børneflok på 5 drenge af en far, der var manufakturhandler. Efter konfirmationen kom han ud at tjene på en gård på Fyn og senere på gårde på Sjælland.

Tiden som tjenestedreng på landet havde givet ham lyst til fortsat at arbejde med landbruget, og efter ophold på landbrugsskole blev han elev på Landbohøjskolen. Som færdiguddannet landbrugskandidat (nu agronom) kom han først til at arbejde med grise, senere kvæg inden han fandt sin hylde med maskinerne. Han dumpede lige ned i landbrugets kraftige mekanisering efter anden verdenskrig. –Det var en spændende, men travl tid. Der var jo tale om en ren traktorepidemi hvor landmændene hungrede efter at mekanisere deres brug og forhandlerne stod i kø for at sælge. Landet blev oversvømmet med en lang række forskellige traktormærker. Ikke alle lige gode, og der var brug for en uvildig rådgivning af landmændene. Landboforeningerne blev presset til at ansætte maskinkonsulenter og Statens Redskabsprøver blev sat til at afprøve alle de nye traktorer. På et tidspunkt var det ligefrem en betingelse at traktorerne skulle være godkendt af Statens Redskabsprøver for at få del i Marshall-midlerne.

Poul Bildsøe Hansen prøvede det hele, han var både ansat ved en landboforening, Statens Redskabsprøver, Teknologisk Institut og underviste på en landbrugsskole. –Vi havde travlt med vores rådgivning. Da jeg var ansat ved en landboforening var der dagligt kø på mit kontor som i en tandlæges venteværelse. Jeg måtte rådgive ud fra min bedste overbevisning, som i starten var at der måtte være mindst 500 timers årligt arbejde til en traktor for at det kunne betale sig at mekanisere. Det svarede, så vidt jeg husker til brug på omkring 80-90 tdr. land. Man kunne så eventuelt gå sammen med andre gårde eller lave et regulært traktorlav. Den holdning med de 500 timer måtte jeg dog æde i mig igen, og jeg måtte høre for det mange gange senere, når jeg kom ud og holdt foredrag. Virkeligheden viste at det jo også kunne betale sig at mekanisere de helt små brug. Et af de store problemer dengang var at landmændene overhovedet ikke var vant til den slags mekanik som en traktor var, ja de fleste havde ikke en gang kørekort til bil – måske kun 10% af dem. De forstod ikke en gang det med at koble ud, så instruktionen måtte starte helt fra bunden. Vi tog derfor ud og holdte utallige foredrag og kurser i brug og vedligehold af disse traktorer. Blandt andet var jeg med til de mange Fergusonmøder, som firmaet afholdt for både at sælge og instruere i brugen af firmaets produkter.

_____________________________________________________________________________________________________________________________


Stort udvalg

Mange spændende bøger!

1 - 5 hverdage

PostNord eller GLS

Levering direkte fra forlaget

Ingen mellem forhandlere

Forlag siden 1999
Kontakt os gerne >>
Nyheder
Forladte Traktorer og Entreprenørmaskiner

Forladte Traktorer og Entreprenørmaskiner

DKK 298,00

Mere
Veteran kalender 2021

Veteran kalender 2021

DKK 100,00

Mere
DETEKTORHOBBY – Kulturarven vi deler med hinanden

DETEKTORHOBBY – Kulturarven vi deler med hinanden

DKK 298,00

Mere