Indlæser
Bestil i dag ✔ Levering indenfor 1 - 5 dage
Fleksibel levering, dér hvor du ønsker ❤ Levering 1 - 5 hverdage

Tyske traktorer

Tyske traktorer 

- Af Jørgen Kjær

Varen er på lager

Pris:   DKK 398,00
Prisen er inkl. moms


Tyske traktorer har altid haft stor betydning i det danske landbrug, og de er blevet solgt i stort antal i landet.

I denne bog beskæftiger vi os hovedsagelig med de traktorer, der blev solgt i Danmark som nye og naturligvis med hovedvægten på de større mærker. En række mindre mærker vil også for mangfoldighedens skyld få en omtale.

På grund af emnets store omfang vil fortællingen om de tyske traktorer ske over flere bind og bøgerne vil fortælle om de tyske traktormærkers historie med så vidt muligt den danske del af historien. Under alle omstændigheder lægges der vægt på traktorens brug i Danmark og dens medvirken til det danske landbrugs mekanisering.

Tyske traktorer er skattede samlerobjekter i veterantraktorkredse i Danmark, hvor både de små sjældne mærker som Eicher og Normag, de lidt større som Allgaier og de store mærker som Lanz, Hanomag, Fendt, Deutz med flere har deres tilhængere.

Det er derfor håbet at denne bog kan være med til at give et indblik i tysk traktorindustri og være med til at stimulere interessen for denne.

Bogen søger med historiske billeder – med hovedvægt på ældre danske fotografier, nye fotografier og hovedsagelig danske brochurer at give et overblik over de forskellige mærker og modeller, der er valgt ud til denne bog. De øvrige store tyske mærker og en række mindre mærker, der enten blev markedsført eller solgt i Danmark, vil blive omtalt udførligt i en senere bog.

Nogle traktormærker blev nedlagt efter en årrække og giver derfor en naturlig afgrænsning af emnet, medens andre mærker eksisterer endnu, enten som selvstændig produktion eller i forskellige fusionssammenhænge. I denne bog har jeg sat en grænse omkring 1965/66 for hvilke traktorer, der omtales.

Den enkelte traktors tekniske specifikationer vil fremgå af de viste brochurer. Oversigter over stelnumre, typebetegnelser og produktionsår er bragt, når de har været tilgængelige og tabellerne er troværdige. Ønsker man yderligere uddybning af de enkelte traktorer og modeller henvises der til den omfattende mængde af tyske bøger om de tyske traktorer, ligesom forskellige officielle eller uofficielle sider på Internettet kan give mange oplysninger.

_____________________________________________________________________________________________________________________________


Stort udvalg

Mange spændende bøger!

1 - 5 hverdage

PostNord eller GLS

Levering direkte fra forlaget

Ingen mellem forhandlere

Forlag siden 1999
Kontakt os gerne >>
Nyheder
Forladte Traktorer og Entreprenørmaskiner

Forladte Traktorer og Entreprenørmaskiner

DKK 298,00

Mere
Veteran kalender 2021

Veteran kalender 2021

DKK 100,00

Mere
DETEKTORHOBBY – Kulturarven vi deler med hinanden

DETEKTORHOBBY – Kulturarven vi deler med hinanden

DKK 298,00

Mere