Indlæser
Bestil i dag ✔ Levering indenfor 1 - 5 dage
Fleksibel levering, dér hvor du ønsker ❤ Levering 1 - 5 hverdage

Folkevognen

Folkevognen 

- Af Jørgen Kjær

Varen er på lager

Pris:   DKK 398,00
Prisen er inkl. moms


De fleste danskere har enten selv haft en Folkevogn, eller kender nogen der har ejet en sådan.

Denne bog fortæller den spændende og til tider dramatiske historie om bilen, der nok mere end nogen anden var med til motorisere ikke kun danskerne, men det meste af Europa. For mange danskere var Folkevognen familiens første bil.

Historien om Hitlers og Porsches fælles projekt, der blev alle tiders folkeeje, er historien om et efter manges mening grimt og larmende køretøj, der ikke vil dø. Et køretøj der ved anden verdenskrigs slutning havde alle odds imod sig, men som slog Ford T`s produktionsrekord.

21.529.464 Folkevogne blev det til.

Folkevognen blev elsket og hadet. Elsket af millioner og den har endnu sin trofaste tilhængerskare, som er stadigt voksende.

”Hvordan er det gået til, at VW`en ikke blot er blevet det største, men også det mest spændende eventyr i bilernes brogede historie? Vognen der også har præget kulturhistorien og vil fortsætte med det længe endnu. Der er af masser af overskrifter til en Volkswagen: Bilen der kunne have afværget en verdenskrig, - Bilen der af den politiske cirkusmanege blev brugt til alle tiders største svindel, - Bilen der blev symbolet på en hurtig genopbygning af et krigsdestrueret land, man troede, det ville have taget 100 år at få på fode, -Bilen der for millioner blev det første skridt ind i en motoriseret verden, - bilen der bragte det flyvende tæppe ned på jorden!” (Citat fra Fart og Form 1960)

I kataloget for den 12. International Automobiludstilling i Forum i København den 24. februar til den 5. marts 1950 hedder det om Folkevognen:

”Måske den bil i verdenshistorien, der har fået den største og mest langvarige forhåndsomtale. Der skulle gå det meste af 15 år fra den dag, den først kom i folkemunde og de første købere begyndte at indbetale afdrag forskudsvis på den – til den blev en realitet, en salgsvare – og da for helt andre købere.”

Det er dette fænomen denne bog ser nærmere på.

_____________________________________________________________________________________________________________________________


Stort udvalg

Mange spændende bøger!

1 - 5 hverdage

PostNord eller GLS

Levering direkte fra forlaget

Ingen mellem forhandlere

Forlag siden 1999
Kontakt os gerne >>
Nyheder
Forladte Traktorer og Entreprenørmaskiner

Forladte Traktorer og Entreprenørmaskiner

DKK 298,00

Mere
Veteran kalender 2021

Veteran kalender 2021

DKK 100,00

Mere
DETEKTORHOBBY – Kulturarven vi deler med hinanden

DETEKTORHOBBY – Kulturarven vi deler med hinanden

DKK 298,00

Mere