Indlæser
Bestil i dag ✔ Levering indenfor 1 - 5 dage
Fleksibel levering, dér hvor du ønsker ❤ Levering 1 - 5 hverdage

Volvo PV

Volvo PV

444-445-544-210

- Forfatter Per Groth

Varen er på lager

Pris:   DKK 398,00
Prisen er inkl. moms


Da Volvo i de sidste år af Anden Verdenskrig begyndte at planlægge og designe den kommende såkaldte ”fredsbil”, som mere jordnært blev døbt Volvo PV 444, havde Volvo på de små tyve år, som fabrikken havde eksisteret, kun produceret omkring 20.000 personbiler. Det var derfor kun på grund af lastbil- og busproduktionen, som var knapt tre gange større, at fabrikken eksisterede. På denne baggrund var det derfor altafgørende, at den kommende bilmodel blev en succes.

Denne nye bog skrevet af Per Groth, der også står bag bogen om Volvo 1800, beretter blandt andet om de udfordringer, som den i global målestok lille bilfabrik stod over for i den ressourcefattige efterkrigstid, hvor alle råvarer var knappe eller ikke-eksisterende. Selv om den pukkelryggede bil var blevet formgivet af teknikere og ikke af professionelle designere, så havde den en charme og teknik, der betød, at de første produktionsmål på omkring 10.000 biler i sidste ende blev overgået med en faktor fireogfyrre og endte med 440.000 producerede enheder. Hertil skal lægges de godt 100.000 varevogne og herregårdsvogne, som søstermodellen Duett blev produceret i. Disse to modeller har således været særdeles afgørende for, at Volvo overlevede som personbilsproducent, og siden da er blevet en bilfabrik med en global kundekreds.

En væsentlig parameter for Volvo PV modellernes succes var helt afgjort det faktum, at Volvo PV klarede sig særdeles positivt som baneløbsbil og specielt som rallybil i 1950’erne og 1960’erne. Af denne grund indeholder nærværende bog et afsnit om denne vigtige rolle for Volvo PV bilen.

En væsentlig del af nærværende bog er dedikeret til en teknisk gennemgang af Volvo PV personbilens 15 årgange samt af Volvo Duetts 16 årgange. Bogen indeholder desuden godt 1.000 fotos og illustrationer, hvor en stor del aldrig tidligere har været offentliggjort. Bogen fortæller hele historien om den elskede svenske bil, og forventes at blive bibelen for ejere af bilen.

_____________________________________________________________________________________________________________________________


Stort udvalg

Mange spændende bøger!

1 - 5 hverdage

PostNord eller GLS

Levering direkte fra forlaget

Ingen mellem forhandlere

Forlag siden 1999
Kontakt os gerne >>
Nyheder
Forladte Traktorer og Entreprenørmaskiner

Forladte Traktorer og Entreprenørmaskiner

DKK 298,00

Mere
Veteran kalender 2021

Veteran kalender 2021

DKK 100,00

Mere
DETEKTORHOBBY – Kulturarven vi deler med hinanden

DETEKTORHOBBY – Kulturarven vi deler med hinanden

DKK 298,00

Mere