Indlæser
Bestil i dag ✔ Levering indenfor 1 - 5 dage
Fleksibel levering, dér hvor du ønsker ❤ Levering 1 - 5 hverdage

Cuba – Castro, Che og masser af Classic Cars

Cuba – Castro, Che og masser af Classic Cars

- bog af Jørgen Kjær

Varen er på lager

Pris:   DKK 200,00
Prisen er inkl. moms


Kombineret med store håndrullede cigarer og salsadans er ovennævnte ofte overskriften i annoncer for ferierejser til Cuba. Cuba er naturligvis meget andet, men de gamle biler, og især de amerikanske flydere fra 1950`erne står stadig som et håndfast symbol på den handelsblokade USA indførte efter Fidel Castro kom til magten i 1959. Men de står også som et symbol på en helt enestående foretagsomhed og overlevelsestrang.

Blokaden kan for bilentusiaster ses som en slags held i uheld, for hvor ser man ellers sådan et rullende bilmuseum? Cubanerne har med de få midler, der var til rådighed, men også af simpel nødvendighed formået at holde titusinder af de biler kørende, der blev efterladt i en slags vacuum efter handelsblokaden blev oprettet. Det er de biler både de mange turister og selv Paven og præsident Obama, som den første amerikanske præsident i nyere tid møder under deres besøg i Cuba.

De gamle biler er mange menige cubaneres stolthed, måske levebrød og ligefrem identitet, og de vil sandsynligvis være en del af gadebilledet i Cuba mange år endnu, og de vil sandsynligvis også fremover indgå i annoncerne for rejserne til Cuba. Men bliver de ved med at eksistere? Det prøver bogen og cubanere selv at give svaret på.

Men hvad er egentlig den nærmere baggrund for det rullende bilmuseum – nok verdens største. Hvordan holdes bilerne kørende, og har de en fremtid i et moderne samfunds transportform?

Det prøver denne nye bog også at give svar på. Blandt andet gennem samtaler med lokale entusiaster, der sammen med en lang række fotos, som lægger stor vægt på den visuelle oplevelse, man som turist i Cuba næsten ikke kan undgå.

_____________________________________________________________________________________________________________________________


Stort udvalg

Mange spændende bøger!

1 - 5 hverdage

PostNord eller GLS

Levering direkte fra forlaget

Ingen mellem forhandlere

Forlag siden 1999
Kontakt os gerne >>
Nyheder
Forladte Traktorer og Entreprenørmaskiner

Forladte Traktorer og Entreprenørmaskiner

DKK 298,00

Mere
Veteran kalender 2021

Veteran kalender 2021

DKK 100,00

Mere
DETEKTORHOBBY – Kulturarven vi deler med hinanden

DETEKTORHOBBY – Kulturarven vi deler med hinanden

DKK 298,00

Mere